Column: Community art

Dat is nou es een bijzonder album, Remain In Light van zangeres Angelique Kidjo, uit Benin. U denkt nu: huh? Remain In Light? Dat is toch het vierde album van Talking Heads, uit 1980, hun beste plaat? Daar heeft u een punt. Wat deed Angelique Kidjo hier? Ze coverde die hele, legendarische plaat, alle nummers in volgorde. Met op de gastenlijst onder anderen de legendarische Nigeriaanse slagwerker Tony Allen, architect van de afrobeat.

Hoe ironisch is dat? Allens springerige, veelpotige drumritmes, in dienst van Fela Kuti, waren een belangrijke invloed op de originele Remain In Light. Gewoon Allen bellen – waarom zijn we daar zelf niet opgekomen, zal vroegere Heads-voorman David Byrne zich wel afvragen. Samen met producer Brian Eno zette hij het concept van die plaat op. Geïnspireerd door de Afrikaanse manier van muziek maken.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement