Mijn Streek 29: De Marne

Hoe een vesting een vissersdorp werd en een vissersdorp een landbouwdorp, zo zou je de geschiedenis van Zoutkamp en Vierhuizen kunnen omschrijven. Historicus Albert Buursma schreef een wandelboekje over het kerkenpad tussen beide dorpen.

Ingeklemd tussen het groen van de weilanden tussen Vierhuizen en Zoutkamp ligt een fraai, oud kerkenpad. Het stamt uit de tijd dat slechts in een van beide dorpen een kerk stond en de bewoners van het andere dorp voorafgaand aan de zondagse dienst dus een wandeltocht moesten maken. Voordat u aan diezelfde tocht begint; wat denkt u, in welk dorp stond die kerk? Met andere woorden: leidt het kerkenpad naar de kerk in Vierhuizen of leidt het naar de kerk in Zoutkamp? Om u op weg te helpen, een thema voor deze wandeling zou kunnen zijn: hoe een vesting een vissersdorp werd en een vissersdorp een landbouwdorp. Helpt die aanwijzing u in de goede richting?

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement