Pieten vergeten clubleden Legona ook dit jaar niet

De Pieten verrassen de bewoners van De Burcht. Lenus van der Broek

Op maandagavond werden de leden van Stichting Legona bezocht door hun twee vertrouwde Pieten. Sinterklaas stuurde ze langs alle clubleden om hen te verblijden met een cadeautasje.

Dit alles gebeurde coronaproof met twee pieten, tot aan de voordeur, met mondkapje en op afstand. De leden kunnen vanwege corona al vanaf het voorjaar niet meer terecht op de wekelijkse clubavond. Dus ook de jaarlijkse Sinterklaasavond kan helaas niet doorgaan. Gelukkig had de Sint een mooie oplossing.

Legona helpt mensen met een beperking

LEGONA ( L ichamelijke E n G eestelijke O ntspanning N a A rbeid ) is een gezelligheidsvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit Wolvega komen de 25 leden elke maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur bijeen, samen met de bewoners van de zorginstellingen de Burcht, de Frisohof uit Wolvega, Ruimzicht uit Oldelamer en het Thomashuis uit Noordwolde. Daarnaast wonen nog een aantal leden (begeleid) zelfstandig. Elke maandag drinken zij met elkaar koffie om daarna activiteiten met elkaar te doen als creatief of muziek, bingo, sjoelen, spellen, quizzen, luisteren naar optredens of andere sportieve activiteiten.

Elk jaar viert de club gezamenlijk Sinterklaas en Kerst en sluit ze het seizoen af met een jaarlijks dagje uit. De club bestaat straks in januari alweer 45 jaar, ook dit prachtige jubileum zal later gevierd worden. Gezelligheid staat bij Legona hoog in het vaandel. Hierdoor kunnen er altijd nieuwe leden aangemeld worden.

Vrijwilligers gevraagd

De vrijwilligers die de clubavonden verzorgen, kunnen ook nog wel wat versterking gebruiken. Dus heeft u nog wat tijd over en vindt u het leuk om activiteiten te organiseren en te begeleiden en heeft u affiniteit met de doelgroep? Dan zien ze uw hulp en gezelligheid graag tegemoet. Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u bellen met telefoonnummer: 06-46542978 (voorzitter).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Nieuws Stellingwerf