Oudere fietsers gezocht voor doortraproutes

Foto: Lenus van der Broek.

In alle Friese gemeenten maakt de Fietsschool van de Fietsersbond Doortraproutes: rondjes van ongeveer 20 tot 25 kilometer, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Het zijn routes in eerste instantie bedoeld voor oudere fietsers, maar iedereen kan ze natuurlijk fietsen.

loading

Ook voor de gemeente Weststellingwerf is een Doortraproute ontwikkeld. De route in Wolvega en omgeving is 23,5 kilometer en gaat ook over fietspaden in Oldeholtpade, De Hoeve en Nijeholtpade. De start en finish is bij de Ichtus kerk aan de Kerkstraat in Wolvega.

loading

Wilt u deze route uitproberen? Stuur dan een mailtje naar de Fietsschool via fietsschool@fietsersbond.nl. En vermeld daarbij ‘route Wolvega’. U ontvangt dan de route en daarbij ook een link naar een korte enquête over de route.

Doortraproutes, een initiatief van de Friese Fietsschool, worden gemaakt in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid en de Friese gemeenten, als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen.

loading