Afscheid van bibliotheek na 46 jaar trouwe dienst

Afscheid met mondkapje in coronatijd. Lenus van der Broek

Na 46 jaar verlaat Hinkje Stavorinus de bibliotheek van Wolvega. Zij begon in 1974 met haar werk bij de bibliotheek en deed diverse werkzaamheden. Ook verkende zij Wolvega en omstreken mee op routes van de bibliobus.

De route over de Lindedijk (die de vlaggenroute werd genoemd) ligt haar nog vers in haar geheugen. Als mensen wilden dat de bus bij hun huis ging stoppen, hingen ze een vlag buiten. De mensen die de bibliobus bemanden hadden vaste adressen om thee te drinken en een sanitaire stop te maken.

De laatste jaren werkte Hinkje als coördinator publieksdienst. Zij was het aanspreekpunt voor het personeel en voor de klanten. Haar kleine gestalte is omgekeerd evenredig aan haar gezag. In al die jaren is haar veerkracht niet afgenomen.

Directeur Bas van der Ven verzucht menigmaal dat ze iedereen de baas is inclusief de directeur zelf. Hinkje ‘scheurt’ elke dag op haar felgekleurde fiets van de Postcodeloterij naar haar werk. Het zal niemand verbazen dat “Moederoverste” haar naam werd binnen de organisatie. Die naam dankt ze aan de wijsheid en het luisterend oor dat ze voor elk personeelslid had dat voor een dilemma stond. In plaats van het orakel van Delphi wordt zij ook wel het orakel van Wolvega genoemd. Hinkje is uiterst zorgzaam en wars van gezeur.

Ze gaat nu genieten van haar welverdiende pensioen. Alle collega’s wensen haar nog veel mooie jaren toe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Nieuws Stellingwerf