Werkzaamheden aan de Hoofdweg in Nijeholtpade klaar

Bewoners ontvangen een verrassing van gemeente Weststellingwerf en Plaatselijk Belang De Eendracht Nijeholtpade. FOTO LENUS VAN DER BROEK

De Hoofdweg in Nijeholtpade ging in september op de schop. Deze week zijn de werkzaamheden afgerond. De riolering is vervangen en de straat is veiliger en aantrekkelijker gemaakt. Om dat te vieren bracht het plaatselijk belang mede namens gemeente Weststellingwerf verrassingspakketten langs bij de bewoners van de Hoofdweg.

Wethouder Hanneke Zonderland overhandigde samen met Henk Jaspers, voorzitter van het plaatselijk belang, het eerste pakket aan inwoonster Deborah van Wijngaarden.

,,De herinrichting was ingrijpend en zorgde voor overlast, maar we hebben er een mooie straat voor teruggekregen. De Hoofdweg is veiliger geworden en het aanzicht van het dorp is verbeterd. Daar zijn we als inwoners heel blij mee’’, vertelt Van Wijngaarden.

Het dorp vergroenen

In het verrassingspakket voor de bewoners zit een vogelnestkastje en bloemenzaad. Hiermee wil het plaatselijk belang inspelen op de volgende stap: het dorp een groenere uitstraling geven. Het plaatselijk belang wil bewoners de komende tijd stimuleren om de erven langs de Hoofdweg te vergroenen.

loading

Ze gaan extra heggen aanplanten en tegels in de voortuinen vervangen door planten. Hierdoor wordt niet alleen de omgeving groener gemaakt, maar wordt regenwater ook langer vastgehouden op het eigen erf en ontstaat er minder snel wateroverlast. Daarnaast is meer groen op de erven goed voor vogels, bijen en vlinders. de gemeente Weststellingwerf gaat begin 2021 beplanting langs de Hoofdweg aanbrengen.

Maatschappelijke Overeenkomst Nijeholtpade

De herinrichting van de Hoofdweg is een van de twaalf projecten van de Maatschappelijke Overeenkomst Nijeholtpade. In deze overeenkomst staan afspraken tussen de gemeente en Plaatselijk Belang De Eendracht Nijeholtpade vastgelegd.

loading

Wethouder Hanneke Zonderland: ,,de herinrichting van de Hoofdweg is een mooi resultaat van de samenwerking tussen de gemeente en het dorp. De gemeente moest een deel van de riolering vervangen. Het dorp had daarnaast de wens om de Hoofdweg op meerdere punten te verbeteren. Dit hebben we samen opgepakt met de herinrichting.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stellingwerf