Bakker Kok in Noordwolde wordt overgenomen door Verloop

FOTO LOURENS LOOIJENGA

Bakkerij Kok in Noordwolde wordt per 1 maart overgenomen door ‘Bakkers van Verloop’ uit Gorredijk. Het betreft de overname van de winkel bakkerswinkel met lunchroom aan het Manauplein. De bakkerij aan de Hoofdstraat West, die al vanaf de Tweede Wereldoorlog door diverse bakkers in gebruik was, wordt na de overname ontmanteld.

Het is alweer 36 jaar geleden toen Koos en Ria Kok de bakkerij overnamen van Anneke en Koos Wassenaar. Dit jaar bereikt Ria de pensioengerechtigde leeftijd, Koos is zes jaar jonger. De vier winkelmedewerkers en de drie bakkers van Koos Kok gaan mee over naar de nieuwe eigenaar van de winkel, die daardoor nu 94 werknemers heeft.

Bij ‘Bakkers van Verloop’ in Gorredijk werken nu al acht broodbakkers in twee ploegen. Het banket wordt gemaakt in Heerenveen. Daar werken nog eens acht banketbakkers. Vanuit beide bakkerijen worden winkels bevoorraad in Gorredijk, Heerenveen, Oranjewoud, Oldeberkoop, Drachten en Beetsterzwaag. Daar komt Noordwolde nu dus bij. Ook de levering van brood aan de COOP-supermarkt in Vledder wordt door Verloop voortgezet. De zaak in Noordwolde is op 1 en 2 maart dicht, om vervolgens op 3 maart te openen met de nieuwe naam op de gevel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Weststellingwerf