Religieuze stichting rond Sonja de Vries wil nieuw wooncomplex in Oudehorne

De boerderij met schuur aan de Schoterlandseweg 24 in Oudehorne. BEELD GOOGLE STREETVIEW

De stichting Uit de Bron van Christus wil uitbreiden in Oudehorne. Buurtbewoners zijn ongerust en vrezen ‘een enclave in het dorp’.

De gesloten religieuze gemeenschap rond Sonja de Vries, die al gebouwen heeft aan de Buitenweg in het dorp, is van plan om aan de Schoterlandseweg een voormalige boerderij met schuur te verbouwen. In het nieuwe wooncomplex moeten 21 kamers en een logeerkamer komen.

Inwoners maken zich zorgen. Zij vinden dat de stichting zich afzijdig houdt en zijn, net als enkele politieke partijen in de gemeenteraad van Heerenveen, bang voor ‘een dorp in het dorp’. ,,Zij sluiten zich af. Dat is niet goed voor de buurt’’, zegt bewoner Klaas van der Tempel. Volgens wethouder Jaap van Veen is iedereen gelijk. Een afzijdige houding weegt niet mee bij de beoordeling van plannen, zegt hij.

Van der Tempel en anderen vinden echter dat de religieuze stichting ,,mee moet doen’’ in het dorp. ,,Wij zetten de stichting niet apart, de stichting zet zichzelf apart.’’ Lees daarover meer in dit premium-verhaal van de Leeuwarder Courant: Onrust in Oudehorne: religieuze stichting rond Sonja de Vries wil nieuw wooncomplex

Je kunt deze onderwerpen volgen
Nieuws Heerenveense Courant