Giada uit Heerenveen heeft het syndroom van Down, dankzij een nieuw project kan ze straks naar dezelfde school als de buurkinderen

De Optimist biedt onderdak aan de eerste samen-naar-school-klas van Friesland. De vijfjarige Giada is de eerste leerling. FOTO NIELS DE VRIES

Kinderen met een meervoudige handicap kunnen binnenkort in Heerenveen naar een gewone basisschool. De Optimist krijgt de eerste samen-naar-schoolklas van Friesland.

De vijfjarige Giada heeft het syndroom van Down. Ze kruipt, kan niet praten en voelt graag aan alles met haar mond. Binnenkort gaat ze net als alle andere kinderen uit de buurt naar een gewone basisschool.

Voldaan laat Giada een boertje. Ze heeft een volle buik, want ze kreeg nog even vlug een fles. Giada lacht en gaat op onderzoek uit, tijgerend met haar pamperkontje in de lucht. Als ze een opgeblazen regenboog te pakken krijgt, laat ze die niet meer los. Anderhalf uur vermaakt ze zich met de folieballon, die lekker knispert als ze haar handen of haar tanden erin zet.

Lees verder bij de Leeuwarder Courant (PREMIUM)

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveense Courant