Engineers Damen in Burgum boventallig

Een Platform Supply Vessel 5000, ontworpen en gebouwd door Damen. FOTO DAMEN SHIPYARDS

Medewerkers van Damen Shipyard in Burgum hebben deze week in een persoonlijk gesprek te horen gekregen dat ze per 1 januari boventallig zijn.

Sommige senior-engineers hebben banen elders in het bedrijf aangeboden gekregen, maar voor de jongere scheepsontwerpers oogt de toekomst minder rooskleurig. Om geld te besparen, wil het noodlijdende Damen namelijk een groot deel van de zogenoemde basic engineering overhevelen naar zijn vestigingen in het Poolse Gdansk en in Mykolayiv in Oekraïne.

Aanvankelijk stonden er 173 Nederlandse banen op de tocht. Volgens Damen-woordvoerder Rick van de Weg is dat aantal naar beneden bijgesteld, al wil hij niet zeggen om hoeveel ontslagen het nu gaat. Damen kocht de scheepswerf aan het Prinses Margrietkanaal in 1980, maar verkocht het vastgoed twee jaar geleden.

Het ziet ernaar uit dat de werknemers nog twee jaar in Burgum mogen blijven werken aan de lopende projecten. Lees daarover meer in dit premium-verhaal van de Leeuwarder Courant: Alle Nederlandse basis-engineers van Damen Shipyards worden boventallig

Je kunt deze onderwerpen volgen
Nieuws Drachtster Courant