Nieuwe LC-serie: De binnenstad kraakt, welk effect hebben lockdown en pandemie op onze winkels?

Gerrit Jan en Babette Faber in hun winkel aan de Nieuwestad in Leeuwarden: ,,We weten niet meer waar we met de spullen naartoe moeten. Voor dit winterseizoen hadden we voor 200.000 euro ingekocht maar er is voor ongeveer 10.000 euro verkocht.’‘ Foto: Niels Westra

Maandenlang al zorgt het coronavirus voor stille binnensteden. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de etalages en de in allerijl getimmerde afhaalbalies?

De komende week schrijft de Leeuwarder Courant elke dag over de gevolgen van de coronacrisis voor de Leeuwarder binnenstad. Het idee ontstond na gesprekken met acht Leeuwarder ondernemers.

In het eerste deel aandacht voor Gerrit Jan en Babette Faber van sportwinkel Intersport Luxen aan de Nieuwestad in Leeuwarden. Terwijl ze nauwelijks inkomsten hebben door de lockdown, lopen de kosten door. Want de producenten waar zij hun producten kopen, verplichten hen te blijven afnemen.

Lees het eerste deel van de serie op de website van de Leeuwarder Courant: Slapeloze nachten en héél veel dozen: sportzaak Luxen Intersport in Leeuwarden is zo goed als dicht maar moet blijven inkopen bij Adidas en Nike

Je kunt deze onderwerpen volgen
Nieuws Balkster Courant