Wethouder Zonderland fietst bouwkavelexpeditie

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Zaterdagmorgen gaf wethouder Hanneke Zonderland van de gemeente Weststellingwerf het startsein van de bouwkavelexpeditie. Ze stapte op de fiets en maakte een rondje langs de bouwkavels in de Lindewijk.

Bouwkavelexpeditie

De bouwkavelexpeditie is opgezet ter promotie van tientallen beschikbare bouwkavels in Noordwolde en de Lindewijk in Wolvega. Gemeente Weststellingwerf wil op deze ludieke manier geïnteresseerden laten ervaren hoe heerlijk wonen en recreëren het is in de regio.

Vakantiegangers, recreanten en andere belangstellenden uit de regio kunnen in de maand augustus op bouwkavelexpeditie. Fiets4daagsewolvega heeft speciaal voor deze gelegenheid twee fietsroutes van ongeveer 25 kilometer voor de gemeente Weststellingwerf ontworpen. De ene route leidt je langs de vrije bouwkavels in Noordwolde op de voormalige Renbaanschoollocatie met vrij uitzicht op bos en landerijen. De andere fietsroute start in de Lindewijk in Wolvega en brengt je langs enkele tientallen kavels aan het water.

Veelzijdige omgeving

De omgeving van Weststellingwerf is erg veelzijdig. Het is een ruime en rustige regio met veel bossen, landerijen en water. Tegelijkertijd liggen alle voorzieningen zoals winkels, scholen en sportverenigingen naast de deur. Dit maakt het volgens wethouder Zonderland een ideale plek voor gezinnen, ouderen en alleenstaanden om te wonen.

,,In Weststellingwerf zijn wonen en recreëren synoniemen van elkaar. Wij kunnen wel vertellen hoe bijzonder wonen het in onze gemeente is, maar dat is iets wat je zelf moet ervaren. Daarom hebben we deze bouwkavelexpeditie opgezet. De route gaat natuurlijk langs de bouwkavels, maar ook door de natuur en andere bijzondere plekken in de regio’’, vertelt wethouder Hanneke Zonderland.

Routekaarten

De gehele maand augustus zijn de routekaarten te verkrijgen bij onder andere Hotel Van der Valk, Paviljoen Driewegsluis, Tramhalteplein Noordwolde en een tal van recreatiebedrijven in en rond Wolvega en Noordwolde.

loading loading loading loading loading loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Weststellingwerf