Weststellingwerf weert vrachtverkeer van drukke Lycklamaweg

Om de Lycklamaweg in Wolvega rustiger te maken en de veiligheid van andere weggebruikers te verbeteren mag er vanaf 1 maart 2021 geen vrachtverkeer meer over de drukke weg rijden.

Om de weg onaantrekkelijker te maken voor doorgaand gemotoriseerd verkeer werd eerder al een bypass aangelegd bij de rotonde op de Stellingenweg. Het verkeer wordt daar doorgeleid naar de Om den Noort. Ook is er in het begin van de straat een drempel gekomen.

Het vrachtverkeerverbod geldt vanaf de aansluiting van de Stellingenweg/Lycklamaweg tot aan de Stationsweg/Spoorlaan. Op advies van de politie zijn de Drafsportlaan en de wijken Tuindrop en De Scheene ook in het verbod meegenomen. Het voorkomt dat vrachtwagens gaan keren op plekken waar het niet wenselijk is.

Alleen wanneer de bestemming van de vrachtwagens daadwerkelijk in het gebied ligt, mogen ze hier doorheen rijden. Het is geen doorgaande route meer.

Er konden zienswijzen ingediend worden tegen het verkeersbesluit, maar hier is geen gebruik van gemaakt, zo stelt de gemeente Weststellingwerf.