Toekomst Plaatselijk Belang Noordwolde-Zuid nog onzeker

Het is nog onduidelijk hoe het verder gaat met het Plaatselijk Belang in Noordwolde-Zuid. Zeker is dat het bestaande bestuur dinsdagavond tijdens de ledenvergadering is afgetreden en dat zich die avond geen opvolgers hebben gemeld.

,,Wij hebben het gehad en gaan echt stoppen.” Met die mededeling van Janetta Blok gingen 3 bestuursleden tussen de andere 25 aanwezigen in de zaal zitten. Het is volgens het aftredende bestuur een last om te stoppen, maar ze zijn ook wel blij. ,,Het is goed zo.” De vraag is wel of het op basis van de statuten wel kan dat het hele bestuur aftreedt.

Vervolgens bogen de aanwezigen zich in groepjes over vragen als ‘welke rol zou jij kunnen spelen in jouw dorp?’ Maar de brainstormsessie leidde niet tot het opstaan van nieuwe bestuurders. Wel zijn enkele mensen bereid om nog eens verder te brainstormen over de toekomst.

Mensen die willen meedenken, worden door Janetta Blok uitgenodigd. ,,Binnenkort gaan we met deze mensen, en eventuele inwoners die aan willen sluiten, om tafel zitten om de toekomst in te vullen. Een positief iets dus.”

Lees ook | Bestuur Plaatselijk Belang Noordwolde-Zuid stopt, nog geen opvolging

De aanwezige voorzitter Pim Vera van Dorpsbelang Boijl Vera vertelde uit eigen ervaring hoe in Boijl met hetzelfde opvolgingsprobleem is geworsteld. De vraag is volgens hem of Noordwolde-Zuid een eigen identiteit heeft die ook een eigen vereniging rechtvaardigt. Vanuit Noordwolde is al geopperd om de krachten te bundelen met De Eendracht.

Lopende zaken

Zaken die nog spelen, werden ook besproken. Zo moet de Mauritsweg worden opgeknapt als alle bouwwerkzaamheden op het Rohé-terrein zijn afgerond. Zorgen zijn er ook over het deel van de Elsweg tussen de sportvelden en de Zuiderweg. Het wordt als een groot donker en dus onveilig gat ervaren. Lichtpunten zijn dan ook gewenst.

En ook zonder een bestuur gaat het Zuiderfeest gewoon door. Die organisatie is in een stichting ondergebracht. Het feest staat gepland voor het weekeinde van 26 en 27 juni. Het streven is om ook ouderen daar opnieuw bij te betrekken in de vorm van een barbecue.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement