SCO wil niet meer oefenen tegen Blauw Wit Amsterdam

EIGEN FOTO

De oefenduels tussen drie teams van SCO en AKC/Blauw Wit Amsterdam in Noordwolde gaan zaterdag niet door. SCO uit Oldeholtpade heeft zich op de valreep bij het organiserende Leonidas afgemeld.

De bedoeling was dat de eerste drie seniorenteams van beide verenigingen tegen elkaar zouden spelen op het kunstgras in Noordwolde. Daarvoor had Leonidas alle voorbereidingen getroffen. Zo zouden de Amsterdammers blijven eten. Verder waren er speciale coronamaatregelen getroffen en was er in overleg met de gemeente een draaiboek gemaakt.

Blauw Wit had overgangsklasser SCO als tegenstander geregeld, nadat al in januari afspraken met Leonidas waren gemaakt voor een trainingskamp. Aanvankelijk zou de selectie van de topclub het hele weekeinde in Noordwolde verblijven, maar dat werd in juli vanwege de virusproblemen ingekort tot alleen de oefenwedstrijden op zaterdag.

De berichten over het groeiende aantal besmettingen in Amsterdam zorgden echter voor onrust binnen de spelersgroep van SCO. In de regio Amsterdam-Amstelland werden maandag 194 nieuwe gevallen gemeld, het hoogste aantal sinds het begin van de corona-uitbraak. 177 gevallen waren in Amsterdam zelf. SCO, dat maandag voor het eerst weer trainde, heeft spelers die op Covid-afdelingen werken. Die spelers zien het volgens de club niet zitten om op dit moment tegen Blauw Wit Amsterdam te oefenen.

SCO-trainer Hillebrand Diever stuurde daarom een appje naar zijn collega Gerald Aukes van Blauw Wit, die verrast reageert. Binnen zijn selectie zijn er geen besmettingen. ,,We staan hier duidelijk anders in. Gaat SCO in de competitie ook per tegenstander bekijken of ze wel gaan spelen?’‘ Bij SCO gaan ze er al min of meer van uit dat de hele competitie niet zal beginnen.

Aukes had het verstandiger gevonden als SCO even met de bond had overlegd. Die geeft vooralsnog geen signalen af dat er voor teams uit hotspots andere regels gelden. Ook in Amsterdam zijn geen beperkingen opgelegd aan de activiteiten van sportclubs. Er is nog door Leonidas gekeken of er andere oplossingen denkbaar waren. Maar zowel bij Dos’46 als LDODK moeten de trainingen nog beginnen. Een oefenwedstrijd komt te vroeg.

Leonidas reageert teleurgesteld op het late besluit van SCO, maar respecteert de redenen. ,,Je kunt mensen ook niet dwingen te korfballen als ze zich niet veilig voelen.’‘ Maar het niet doorgaan is de volgende financiële tegenvaller in dit coronajaar. Met Blauw Wit is in goed overleg een streep door het evenement gezet in de hoop dat Blauw Wit de oefenmogelijkheden in Noordwolde volgend jaar alsnog benut.

Blauw Wit zoekt nu een oefentegenstander in de eigen regio.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Weststellingwerf