Lokale ondernemers kopen aula in Noordwolde

FOTO Lourens Looijenga

De aula in Noordwolde is verkocht. De plaatselijke ondernemers Michiel Kranendonk en Herman van Dijk nemen het pand voor 230.000 euro over van uitvaartvereniging De Laatste Eer. Vrijdagmorgen wordt de overdracht getekend bij de notaris in Wolvega.

Het nieuws werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens een extra ledenvergadering, waar 39 aanwezige leden instemden met de opheffing van de uitvaartvereniging. Michiel Kranendonk laat desgevraagd weten dat ze op zoek gaan naar een huurder in de medische sector. De totale investering van de aula was in 2016 nog 455.000 euro. De sociale voorzieningen om overledenen op te baren worden door de kopers mee overgenomen.

De opheffingsvergadering was het einde van twee turbulente jaren, die nu op de valreep niet eindigen met een faillissement van de vereniging in Noordwolde. De nieuwe aula had een exploitatietekort van zeker 3000 euro per jaar. Er loopt er nog een onderzoek naar de rol van de penningmeester, waartegen door het nu aftredende bestuur aangifte is gedaan wegens fraude.

De schulden kunnen nu volledig worden afbetaald. Het bestuur kan dus alsnog in totaal 22.500 euro betalen aan familieleden van overleden leden, die de gebruikelijke ledenkorting van 800 euro door geldgebrek sinds april vorig jaar zijn misgelopen. Er is zelfs een klein batig saldo van enkele duizenden euro’s, dat de zustervereniging in Steenwijk als bruidsschat ontvangt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Weststellingwerf