Internationale jaarlingenveiling in Victoria Park Wolvega

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Tijdens de vierde internationale jaarlingveiling in Victoria Park in Wolvega werden 62 gefokte eenjarige dravers uit Nederland, België, Duitsland, Zweden en Frankrijk aangeboden aan een internationaal publiek. De Wolvega International Yearling Sale (WIYS) bood de best beschikbare vader- en moederlijnen die al hebben bewezen dat hun nakomelingen in de sport presteren.

Na een welkomstwoord door John Bootsman, medeoprichter van (WIYS), bracht veilingmeester Hans Sinnige de jaarlingen onder de hamer. Namens De Werven Netwerk Notarissen in Wolvega hield kandidaat-notaris Abe Drijver een oogje in het zeil. Er waren een aantal hoekmannen/-vrouwen die de biedingen doorgaven aan de veilingmeester. Alle kopers ontvingen van de organisatie een fles champagne en bos bloemen.

De omzet op deze avond was ruim 552.000 euro en de gemiddelde prijs was ruim 8600 euro per jaarling. De draver Mega Occagnes bracht maar liefst 44.000 euro op. Volgens Ralf Dekker was het een prima veiling en goed voor de drafsport. Hier is behoefte aan en zeker voor herhaling vatbaar. In verband met de coronaregels werden alle drie zalen gebruikt.

loading loading loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Weststellingwerf