Eerste tassen met boeken opgehaald bij de AfhaalBieb en bezorgd

Directeur Bas van der Ven brengt een tas vol boeken bij de 94-jarige mevrouw de Vries in Wolvega. FOTO LENUS VAN DER BROEK

Afgelopen woensdag werden de eerste 35 verrassingstassen opgehaald bij de AfhaalBieb in Wolvega en op donderdagmorgen zijn er tassen door directeur Bas van der Ven persoonlijk bezorgd, zo ook bij de 94-jarige mevrouw de Vries in Wolvega.

In verband met de coronacrisis is de AfhaalBieb in het leven geroepen. Hierbij kunnen bibliotheekklanten een aanvraagformulier op de website van de bibliotheek invullen met vijf titels die ze graag de week daarop willen halen. Dit kan op woensdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur in de bibliotheken in Gorredijk, Oosterwolde en Wolvega.

De boeken staan buiten of in een ‘sluis’ in een tasje klaar. Als de boeken afgehaald worden, hebben ze minsten 72 uur in ‘quarantaine’ gezeten, zodat ze veilig uitgeleend kunnen worden.

Op donderdagochtend worden de boeken bezorgd bij mensen die niet in de gelegenheid zijn om ze op te halen, omdat ze tot de risicogroep horen, het huis niet uit mogen of in een vitaal beroep werkzaam zijn.

Lees ook [PREMIUM] Friese bibliotheken beleven ‘gouden tijd’

loading