Wietse Knippels (28) en Sylvia Borkhuis (22) uit Wolvega hebben de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge niet afgewacht. Ze willen hun bruiloft niet nóg een keer uitstellen en hebben het aantal daggasten bij voorbaat al beperkt tot dertig.

Vooraf was er enige spanning of het maximale aantal bezoekers van evenementen teruggeschroefd zou worden. Van honderd naar vijftig, of misschien wel dertig. Dat vindt het kabinet nu nog niet nodig, maar de onzekerheid voor mensen die wat te vieren hebben, blijft in de lucht hangen. 

Wietse en Sylvia zouden op 24 april trouwen in het gemeentehuis in Oosterwolde en een feest houden bij Steenwijk, voor een man of 130, 140. ,,Door corona mocht er op de feestlocatie geen meer trouwerij gehouden worden en op het gemeentehuis was er maar plek voor tien mensen die uit maximaal twee gezinnen mochten komen”, vertelt Sylvia. ,,Dat was teleurstellend, we besloten alles te schrappen en in september weer te kijken.” 

Begin augustus zag het stel de bui al hangen. ,,De cijfers van de besmettingen liepen weer op”, verzucht Sylvia. ,,Pas in september horen waar je aan toe bent, en nog een keer op het laatste moment een besluit moeten nemen en wéér alles afzeggen, dat zagen we niet zitten”, vult Wietse aan. Ze besloten niet meer dan dertig gasten uit te nodigen voor een gezellig etentje, gezamenlijke trouwfoto’s en een afsluitende borrel in Bakkeveen.

In de kerk in Oosterwolde zijn aansluitend op het burgerlijk huwelijk ’s middags wel meer mensen welkom, zoals het er nu voor staat. ,,84, inclusief band, dominee en ouderling. Aansluitend is er receptie, maar alles onder voorbehoud”, vertelt Sylvia. Dat blijft voorlopig het enige spannende, of er zoveel genodigden welkom blijven in de kerk. ,,19 september wordt onze dag, daar laten we geen corona meer tussenkomen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Weststellingwerf
Coronavirus
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct