Aanwonenden voetpad Munnekeburen en Scherpenzeel willen dat Staatsbosbeheer pad gaat onderhouden

FOTO ROB DE WIND

Aanwonenden van het voetpad van Munnekeburen en Scherpenzeel voeren komende dinsdag actie. Ze willen dat Staatsbosbeheer het pad beter gaat onderhouden.

Onlangs zijn er verbodsborden voor fietsen bij het pad van 4,5 kilometer door natuurgebied de Rottige Meenthe lang geplaatst. „De laatste jaren heeft Staatsbosbeheer verzaakt om het Voetpad te onderhouden terwijl het haar wettelijke plicht is dit wel te doen. Daar krijgen zij ook overheidsgeld voor. Nu is het pad met hoge randen zo smal geworden dat mensen met de fiets kunnen vallen”, stelt Reinier de Jong, voorzitter van plaatselijk belang SMS.

Nelleke Berg, voorzitter van de stichting Ondernemende Veenpolder, vult aan: „Het rustieke schelpenpad is uitgesleten en op sommige plekken nog maar 20 centimeter breed en de opstaande steile randen zijn op sommige plekken ruim 7 centimeter hoog. Dat is vragen om problemen. Doordat er geen onderhoud plaatst vindt zakt het pad steeds dieper weg en wordt het onderhoud er zeker niet goedkoper op. Op onze schriftelijke klachten, ook van bewoners, is tot nu toe door Staatsbosbeheer niet gereageerd.”

Om aan Staatsbosbeheer „ te laten zien hoe simpel het is om dit eeuwenoude Voetpad goed te kunnen onderhouden”, gaan de aanwonenden dinsdag om 10:30 uur actievoeren.

loading