Harlinger Joey stapt na 104 rondjes in de Condor als beloning in andere achtbaan. 'Dat heb ik wel verdiend'

Joey Schadenberg bij de start van zijn uitdaging: 20 uur in een weekeinde in de Condor. FOTO WALIBI HOLLAND

,,Meer dan top." Zo voelt de 18-jarige Joey Schadenberg uit Harlingen zich na 104 rondjes in de Condor, een 662 meter lange achtbaan op pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen. ,,Ik heb totaal nergens last van."

Achtbaanfanaat Schadenberg is de uitdaging aangegaan om twee dagen achter elkaar tien uur achtereen ritjes te maken in de Condor. De 104 ritten die hij zaterdag op één dag heeft gemaakt zijn een record voor de Condor, zegt Walibi-woordvoerder Marco Wensveen.

Om 20.00 uur eindigde de eerste dag van zijn challenge, waarmee Schadenberg geld inzamelt voor de stichting Opkikker. Bijna het eerste wat de Harlinger deed was in een andere achtbaan stappen: de 36,5 meter hoge en 185 meter lange Untamed. ,,Die is toevallig deze avond een half uurtje exclusief open voor 150 pretparkfans. Ik mag mee, dat heb ik wel verdiend."

Lees hier hoe de uitdaging van Joey is ontstaan: Harlinger Joey gaat het doen: twee keer 10 uur achter elkaar in achtbaan Condor in Walibi

Tot nu toe waren veertig tochten op een dag in een achtbaan het maximum voor Schadenberg. ,,Dat was in Hellendoorn." In Walibi Holland hield hij zich op de been met een broodje ei en twee snickers. Het pretpark hield zijn gezondheid nauwlettend in de gaten. ,,Het ging beter dan verwacht", zei Wensveen. ,,Hij is in heel goede conditie."

Zondagochtend vervolgt Schadenberg zijn challenge. Hij verwacht dan meer ritten te kunnen maken en hoopt nog steeds op een totaal van 250 uit te komen. Zaterdag stond de Condor een tijdje stil vanwege onweer. ,,Het wordt beter weer."