Woning en kantoor in oud gemeentehuis Menaam

Het oude raadhuis werd in 1843 gebouwd FOTO AISE VAN BEETS

Zowel het eerdere gemeentekantoor van de voormalige gemeente Menameradiel als het oude raadhuis zijn definitief verkocht.

Het bedrijf Impression Creatieve Communicatie van Mike Jonker vestigt zich in het oude gemeentehuis van de voormalige gemeente Menameradiel aan de Dyksterbuorren. Het pand, in 1843 gebouwd en liggend aan de Menamer Feart, stond te koop sinds Menameradiel in 2018 opging in de nieuwe gemeente Waadhoeke. Er komen ongeveer vier mensen te werken.

Jonkers bedrijf, tot nu toe alleen gevestigd in Enkhuizen, krijgt er zo een grotere locatie bij. De onderneming maakt websites, grafische ontwerpen en levert huisstijl en logo’s. Op huurbasis is de toekomstige eigenaar al een maand actief in het pand. De overdracht bij de notaris is op 2 juli, meldt de gemeente Waadhoeke.

‘Prachtig visgraatparket’

Jonker zegt niet veel aan het gebouw te zullen veranderen. Het werd vijftien jaar geleden al flink aangepast en de moderne uitbouw aan de achterkant past prima bij zijn bedrijf. Even heeft hij overwogen de verhoogde publieke tribune uit de raadszaal te verwijderen, ,,maar wij kunnen daar ook prima verhoogd zitten te werken.’’

Op termijn gaat Jonker bovenin het pand wonen. Tot die tijd zal hij er ook wel weekenden verblijven. Ook boven hoeft het amper aangepast. De oude raadszaal daar kan als woonkamer dienen. ,,Er ligt prachtig visgraatparket.’’ Dan zijn er nog twee wethouderskamers en de burgemeesterskamer.

Van het gemeentekantoor er tegenover was al bekend dat er dertig zorgappartementen komen van de KwadrantGroep. Zij kopen het pand officieel op 11 juni.