Wijkagenten Franeker verhuizen naar gemeentehuis Waadhoeke

Het gemeentehuis van Waadhoeke in Franeker.

De politie opent in overleg met de gemeente Waadhoeke een politiepost in het gemeentehuis in Franeker. Het politiebureau aan Het Want in Franeker sluit daarom vanaf januari.

Dit betekent dat de wijkagenten van Franeker en directe omgeving hun werkplek op het gemeentehuis zullen hebben.

De politie is vanaf januari beschikbaar in het gemeentehuis. De wijkagenten hebben dan nog geen fysieke werkplek maar kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de gemeente. Met ingang van 1 februari is de politiepost in het gemeentehuis ingericht en hebben wijkagenten de beschikking over hun eigen werkruimte.

Met de politiepost in het gemeentehuis in Franeker behoudt het basisteam Noordwest Fryslân drie werklocaties: de post in het gemeentehuis, de post in Sint Annaparochie en het bureau in Harlingen. De locatie in het gemeentehuis in Franeker heeft geen reguliere openingstijden, maar is de hele week op afspraak beschikbaar.

Lees ook | Politiebureau Franeker dicht, klein steunpunt blijft

Al een tijdje was de politie in samenwerking met de gemeente op zoek naar een nieuw onderkomen. De huidige plek aan de rand van Franeker is onvoldoende zichtbaar en niet echt nabij de stad. De huidige post zou gebruikt blijven, tot er een nieuwe plek was gevonden. Dat is nu dus het geval.