Twee landbouwvoertuigen hebben schade aangericht aan de biocomposietbrug bij Ritsumasyl. Het bijna 7 miljoen euro kostende bouwwerk is een jaar in gebruik.

De schade die de twee landbouwvoertuigen hebben veroorzaakt wordt verhaald op de bestuurders. Dat meldt Anton Haitjema van de provincie Fryslân. De fietsbrug is in december gestremd.

Over de innovatieve brug – de eerste grote brug die helemaal van natuurlijke vezels gemaakt is – reden eerder dit jaar twee landbouwvoertuigen, terwijl het een fietsbrug is. Dit staat volgens Haitjema duidelijk aangegeven met borden. Ook verhindert een paaltje de doorgang voor groter verkeer. De bestuurders van de landbouwvoertuigen uit de omgeving van Emmeloord beweerden dat het paaltje er niet stond.

Hun voertuigen pasten met moeite over de brug. Ze werden gezien door een medewerker van de provincie, maar hadden anders ook achterhaald kunnen worden, omdat er camera’s bij de brug hangen. Een snelle inspectie wees uit dat het beweegbare gedeelte van de brug licht beschadigd is, maar nog wel veilig gebruikt kan worden. De werkzaamheden zijn nodig om de hele brug te inspecteren en eventuele schade te herstellen.

De verbinding is van 7 tot en met 11 december gestremd. Van 30 november tot en met 6 december en van 12 tot en met 18 december kunnen fietsers er lopend overheen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct