Ravage aangericht in sporthal Tzummarum

De ravage in de sporthal van Tzummarum. FOTO Gerben van der Mei

Toen een omwonende van de Harnehal in Tzummarum zondagochtend turnmatten op straat zag liggen, belde die meteen de politie. De matten kwamen uit de sporthal, waar vandalen in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen aanrichtten. Binnenin ligt het vol glasscherven en sportattributen als kasten en bokken.

,,Met kegels en nettenstandaards ramen inslaan: dat doe je niet zomaar even”, reageert Gerben van der Mei van Dorpsbelang Tzummarum-Firdgum gelaten. ,,Zeker niet als de ramen van gewapend glas zijn, daar raak je niet snel doorheen. Als je de ravage zo ziet, moeten ze hier toch zeker een uur bezig zijn geweest met meer dan twee, drie man.”

Toen Van der Mei zondagochtend een telefoontje kreeg, schrok hij behoorlijk. ,,Het is diep, diep triest dat je zoiets doet. Het was er puur op gericht om de boel te vernielen.”

Wat nu? De politie onderzoekt de zaak. De woningstichting, die eigenaar is van de sporthal, meet de schade op. Vanwege corona werd er in de Harnehal al niet gesport, dat zal nu nog wel langer duren. ,,Het zou mooi zijn als de daders zich uit zichzelf melden”, wil Van der Mei nog kwijt

Hieronder enkele foto’s van de ravage:

. loading loading