Overname mislukt, Intertoys Franeker sluit definitief de deuren

Intertoys verkoopt zeven XXL-speelgoedwinkels ANP

De Intertoys in Franeker sluit definitief de deuren. Even leek er een overnamekandidaat gevonden voor de speelgoedwinkel aan de Dijkstraat, maar dat is toch mislukt.

Eigenaren Ermin van Leeuwen en zijn vrouw Jade kondigden eerder aan dat hun speelgoedwinkel per 1 mei zou stoppen. De krimpende markt en de invloed van internet maakten dat de ondernemers niet langer brood zagen in hun zaak.

,,Tablets krijgen steeds meer de overhand op echt speelgoed”, zegt Van Leeuwen over de neergaande verkooptrend in speelgoedland. De dalende inkomsten zorgden ervoor dat ze al voor de coronacrisis besloten te stoppen met hun onderneming.

Overnamekandidaat

Even leek de speelgoedwinkel gered voor Franeker toen een overnamekandidaat zich meldde. ,,Maar die heeft er toch van afgezien. Door corona was de stap te groot en de toekomst te onzeker voor ze.”

Dat betekent dat nu toch definitief het doek valt. ,,We kunnen beter nu een streep zetten. We moeten wel een boterham verdienen. Die werd echt te mager. We zijn niet failliet, het kost ons gelukkig niet de kop. We kunnen iedereen recht in de ogen kijken.”

Lieve, trouwe klanten

De inventaris en het speelgoed is verkocht. Op de Facebookpagina van de winkel bedanken de eigenaren hun ‘lieve, trouwe klanten voor de afgelopen 10 jaar’. Klanten reageren teleurgesteld op het einde van de zaak in de Franeker binnenstad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke