Naam op treinstel blijft 'Zwarte Haan' en verandert niet in 'Swarte Haan', maar in trein komt wel aandacht voor streektalen

De nieuwe WINK-treinen van Arriva. FOTO DAGBLAD VAN HET NOORDEN

De naam van het nieuwe Arriva-treinstel Zwarte Haan wordt niet veranderd in de Bildtse schrijfwijze Swarte Haan. Vervoerder Arriva heeft dat aan de provincie laten weten.

De gemeenteraad van Waadhoeke had aan de provincie gevraagd of de naamgeving niet kon worden veranderd. Gedeputeerde Avine Fokkens stapte daarop naar Arriva, maar die liet weten vast te houden aan de eerder gekozen schrijfwijze. Dat was overigens ook de wens van wijlen Joop Mulder, die vorig jaar als lid van een speciale commissie de naam voor het treinstel expliciet met een Z had aangedragen.

Fokkens laat nu in een brief aan Waadhoeke weten dat het uiteindelijk de keuze is van Arriva welke namen de treinen dragen. Wel heeft de vervoerder een ander aanbod gedaan: er wordt gekeken of op de digitale schermen in de treinen aandacht kan worden besteed de verschillende schrijfwijzen van de bestemmingen en ook van Zwarte Haan. Fokkens schrijft in haar brief, in het Bildts, dat ze daar ‘ferheugd’ over is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke