Man (58) uit Dronryp veroordeeld voor dichtknijpen van keel van vrouw in Norg

Voor het dichtknijpen van de keel van een vrouw in Drentse Norg is een 58-jarige man uit Dronryp door de rechtbank in Assen veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

De man logeerde vorig jaar augustus bij de vrouw. Ze kregen ruzie over de honden. De rechtbank acht bewezen dat hij geprobeerd heeft om de vrouw van het leven te beroven. ,,Haar verklaring is geloofwaardig en wordt ondersteund door ander bewijs. Tijdens het geweldsincident heeft een buurman haar horen schreeuwen.”

De vrouw is de straat op gevlucht. ,,De buurman en een agent hebben toen gezien hoe zij er psychisch en lichamelijk aan toe was.” Volgens de rechtbank kan het met kracht dichtknijpen van de keel de dood tot gevolg hebben. ,,De vrouw is twee keer haar bewustzijn verloren. Ze had keelpijn, slikklachten en last van heesheid.”

Aangevallen in eigen huis

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij de vrouw heeft aangevallen in haar eigen huis terwijl hij daar als gast verbleef. ,,Uit zijn houding op de zitting is op te maken dat hij onvoldoende inzicht heeft in de gevolgen voor het slachtoffer.” De man is vaker veroordeeld. Van de twee jaar cel is een half jaar voorwaardelijk opgelegd. De verdachte moet zich verplicht laten behandelen. Ook mag hij gedurende een proeftijd van drie jaar niet meer in Norg komen en geen contact opnemen met het slachtoffer. Hij moet haar 2300 euro schadevergoeding betalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke
Rechtbank