Franeker wil eigenaren van lelijke rotte kiezen opporren en belonen met stimuleringsprijs

Niet alle panden in de binnenstad van Franeker zijn zulke parels als het monumentale stadhuis. Een nieuwe stimuleringsprijs moet eigenaren van rotte kiezen aanzetten om de boel op te knappen. FOTO WANDELNET

Eigenaren van verwaarloosde panden of verloederde plekken in Franeker kunnen zomaar De Mispel krijgen uitgereikt. Vrienden van de stad Franeker hebben de stimuleringsprijs in het leven geroepen in de hoop rotte kiezen aan te pakken.

Hoewel Franeker de afgelopen jaren steeds mooier wordt, zijn er helaas nog altijd plekken in de stad die lelijk zijn. Dat vindt de vereniging Vrienden van de stad Franeker, die doelt op leegstand, verloedering en onaantrekkelijke gaten in het straatbeeld.

De Vrienden hebben daarvoor De Mispel in het leven geroepen, een prijs die ertoe moet leiden dat verwaarloosde panden of plekken in de stad onder de aandacht worden gebracht opdat de eigenaar ervan wordt gestimuleerd hier iets aan te doen.

Franekers worden gevraagd pijnpunten in de stad aan te dragen opdat de vereniging eigenaren een hint kan geven de plek te verbeteren ‘zonder iemand aan de schandpaal te nagelen’.

De Korendrager

Vorig jaar reikten de Vrienden voor het eerst de Korendrager uit, een stadsschoonheidsprijs om positieve ontwikkelingen in de stad voor het voetlicht te brengen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke