Camping Stortemelk op Vlieland.

Zorgen op Vlieland om 'coronagedrag'

Camping Stortemelk op Vlieland. ARCHIEF LC/ PAUL JANSSEN

Het is onbegrijpelijk dat veel mensen de coronamaatregelen aan hun laars lappen, zegt de Vlielander wethouder Dick Visser.

Nog een maand te gaan, dan is de grootste vakantiedrukte op het eiland achter de rug. Wethouder Dick Visser uit deze week in het gemeentelijk informatiebulletin Uit het kastje Inmiddels zijn ongenoegen over het gedrag van veel mensen, die weigeren de maatregelen in acht te nemen. Zo is de Dorpsstraat ‘s middags voor fietsers afgesloten.

,,Nu we zien dat er weer een opleving is van het virus moeten we er ook op Vlieland alles aan doen om te voorkomen dat het hier opleeft. Gasten hoor ik geregeld roepen dat hier geen corona is en ook niet zal komen. Ik begrijp niet waarop ze dat baseren.’’ De eilander huisartsen testen met grote regelmaat patiënten met verdachte symptomen. Tot dusver zijn alle coronatesten negatief.

Drukte in de supermarkt

In zorgcentrum Uiterton heeft de gemeente wel een appartement gereserveerd voor gasten, die in afwachting van het testresultaat, een tijdelijk verblijf krijgen.

De maatregel om de Dorpsstraat ‘s middags fietsvrij te houden lijkt goed te werken, constateert Visser. ,,Er waren wat opstartproblemen en we hebben er natuurlijk ook even aan moeten wennen, maar er is nu echt meer ruimte voor voetgangers.‘’ Een veel gehoord probleem is de drukte in de supermarkt. Het is aan de winkeliers zelf om maatregelen te nemen en ervoor te zorgen dat in de winkel de 1,5m afstand gegarandeerd kan worden, aldus de wethouder.

Voor de laatste vakantieweken drukt Visser iedereen op het hart voldoende afstand te bewaren.

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 4,99 per maand. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct