Volwassen eilandbewoners kunnen eind mei op Waddeneiland coronavaccin halen

De Pfizer-vaccins waarmee half februari de eerste ouderen en zorgmedewerkers op Ameland zijn gevaccineerd. FOTO ANP

Bewoners van de Friese Waddeneilanden hoeven niet naar de vaste wal voor een coronavaccinatie. Van 25 tot en met 29 mei biedt GGD Fryslân met de huisartsen alle volwassen eilandbewoners onder de zestig jaar een inenting aan.

GGD Fryslân heeft definitief toestemming van het ministerie van VWS gekregen om alle eilandbewoners op de eilanden te prikken, zegt GGD-woordvoerder Marcel de Jong. ,,Die gemeenten hebben straks de meeste beschermde inwoners van Nederland.”

GGD Fryslân schat dat nog zo’n zesduizend volwassen eilandbewoners in aanmerking komen voor een coronavaccinatie. De campagne begint op 25 mei na Pinksteren op Vlieland, een dag later is Schiermonnikoog aan de beurt en vanaf 27 mei Terschelling en Ameland. De zestigminners krijgen het Pfizer-vaccin. De uitnodiging komt van de gemeente, de priklocaties staan nog niet vast.

Eerder zijn al de 60-plussers en zorgmedewerkers op de Waddeneilanden gevaccineerd. Op Ameland en Terschelling hebben de inwoners tussen 65 en 75 jaar vorige week hun tweede prik gekregen. Die tussen de 60 en 64 jaar worden door de huisartsen gevaccineerd. De andere ouderen hadden eerder al een tweede inenting gehad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Vlieland
Coronavirus
Waddengebied