Scholen Vlieland en Terschelling willen veerdienst tussen eilanden om reistijd te verkorten

De scholen voor voortgezet onderwijs op Vlieland en Terschelling onderzoeken, met nog een aantal andere partijen, de haalbaarheid van een veerdienst tussen beide eilanden.

‘t Schylger Jouw op Terschelling en De Jutter op Vlieland hebben hun zinnen gezet op intensieve samenwerking tussenbeide op vmbo basis- en kaderniveau en binnen het leerlingenvervoer. Een van de speerpunten is een veerdienst tussen de eilanden.

Daarmee neemt de reistijd voor leerlingen af van ruim anderhalf uur bij regulier vervoer naar Harlingen tot zo’n 20 minuten tussen Vlieland en Terschelling. Ook de horeca en het toerisme zouden baat hebben bij zo’n veerdienst. Als voorbeeld noemt De Jutter horecamedewerkers op het eiland die straks gelijktijdig de mbo-koksopleiding op Terschelling kunnen volgen.

Gemeente en ondernemers op Vlieland en Terschelling staan positief tegenover de plannen en onderzoeken bovendien de mogelijkheid tot een reguliere, structurele veerdienst. Rederij Doeksen, een van de betrokken partijen, doet dat op financieel vlak. Eind februari volgen een nieuwe overlegronde en besluitvorming, is de bedoeling.