Doeksen brengt aantal afvaarten drastisch terug: twee retourdiensten per dag

MS Friesland. FOTO REDERIJ DOEKSEN

Rederij Doeksen brengt vanaf zaterdag haar dienstregeling terug tot een basisdienstregeling van twee retourafvaarten per dag van en naar Vlieland en Terschelling.

De rederij meldt dat door de coronacrisis het aantal passagiers met zo’n 85 procent is teruggelopen. Het leidt bij Doeksen tot acute liquiditeitsproblemen, hiervoor heeft de rederij een beroep gedaan op steun van de Rijksoverheid.

Op deze manier, met steun, zou Doeksen een sterk afgeslankte dienstregeling in stand moeten kunnen houden. Voor het noodzakelijke personen- en goederenvervoer blijft de verbinding met de Waddeneilanden zo intact.

Van Terschelling naar Harlingen vaart de veerboot doordeweeks om 07:15 en 16:30 uur, terug (van Harlingen naar Terschelling) om 09:45 en 19:00 uur. Van Vlieland naar Harlingen vaart de veerdienst doordeweeks om 06:55 en 15:45 uur, terug om 09:00 en 18:00 uur. De hele basisdienstregeling (inclusief het weekend) is op de website van Doeksen te raadplegen.

De afvaarten van de sneldiensten, de vrachtboot en de waddentaxi vervallen vanaf zaterdag. Met passagiers die nog geboekt staan voor de afvaarten die komen te vervallen, wordt contact opgenomen. De beperkte dienstregeling geldt in ieder geval tot 6 april.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Vlieland
Coronavirus
Waddengebied