Stuk kunstgras VC Trynwâlden komt beschadigd uit jaarwisseling

FOTO FACEBOOK VC TRYNWALDEN

Een deel van het kunstgras van VC Trynwâlden is tijdens de overgang naar 2020 gesmolten en gestold tot een rond, zwart plakkaat met een diameter van 3 meter. ,,Een trieste aanblik”, reageert clubvoorzitter Theorine Scholte.

De vereniging plaatste woensdagochtend foto’s van de schade op Facebook, in de hoop dat iemand meer weet over de toedracht. ,,We willen niemand met pek en veren door het dorp sturen. Het gaat ons erom dat we duidelijkheid krijgen wat er is gebeurd, zodat we zo snel mogelijk weer kunnen voetballen.”

Dit weekend stonden er al geen wedstrijden op het kunstgrasveld gepland. Een toernooi dat over twee weken op de kalender staat, verschuift naar de ‘gewone’ grasvelden van de club.

In het dorp en op sociale media wordt al snel de link met jaarwisselingsvandalisme gelegd. Scholte is voorzichtig met speculaties. ,,Dit richt je echt niet met alleen wat vuurpijlen aan, en carbid lijkt me ook onwaarschijnlijk.’’

De club is aangedaan, vooral als er toch kwaad opzet in het spel zou zijn. ,,Waarom doe je zoiets?”, vraag Scholte zich af. ,,Misschien was het toch een ongeluk, ik blijf geloven in de goedheid van de mens.”