Dode en zwaargewonde bij steekpartij aan Mounewei in Mûnein

FOTO DE VRIES MEDIA

Bij een steekpartij aan de Mounewei in Mûnein is zaterdagavond een man om het leven gekomen. Een ander slachtoffer, een 38-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel, is zwaargewond per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is niets bekend.

De politie meldde dat er een 27-jarige verdachte uit eveneens Tytsjerksteradiel is aangehouden bij de plaats delict. Omstanders zagen daar even eerder een man met ontbloot bovenlichaam geboeid op straat liggen. Over de identiteit van het dodelijk slachtoffer deed de politie zaterdagavond nog geen uitspraken.

Volgens omstanders wonen de bewoners van het huis waar het incident plaatsvond nog geen jaar in Mûnein. Ze zouden ietwat op zichzelf zijn. De opgepakte verdachte woont volgens buurtbewoners enkele huizen verderop. Hij is al langere tijd inwoner van het dorp.

Over de aanleiding van het steekincident is niets bekend.

Een groot deel van de straat was afgezet met linten. Ook was een andere woning verderop in de straat afgezet met politielint. De recherche doet onderzoek naar wat zich precies heeft afgespeeld in het huis. Ook wordt buurtonderzoek gehouden en zoekt de politie getuigen.

Er rukten meerdere eenheden van de politie, ambulances en een traumahelikopter met mobiel medisch team uit naar de plaats van de steekpartij. De helikopter landde op een weilandje tegenover de woning.

Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel noemt het op Twitter een ,,verschrikkelijk steekincident’’.