Havermoutpap met groente en frisdrank van algen: Innofest test virtueel voedsel op Oerol

Havermoutpap met groente en de smaak van taart door Grünten. FOTO INNOFEST

Innofest, een organisatie die start-ups de kans biedt hun product te testen op festivals, doet dat dit jaar noodgedwongen virtueel. Op Oerol, dit jaar geheel digitaal, kunnen bezoekers vanuit huis hun oordeel geven over allerlei innovaties op het gebied van voedsel.

In de webshop van het Terschellinger festival konden bezoekers afgelopen weken een testbox bestellen met daarin zes voedselinnovaties. Tijdens het festival worden de hapjes getest tijdens een dagelijkse livestream onder aanvoering van presentator Wilbert van de Kamp. Iedere dag licht hij een van de zes deelnemende start-ups uit in het programma ‘Innofest Test Teevee’.

De deelnemers krijgen onder meer de havermoutpap van Grünten voorgeschoteld, een product waar naast havermout ook groente in is verwerkt, terwijl het proeft naar taart. Ook KRUSH richt zich op de ontbijter met ontbijtgranen die zijn gemaakt van gered voedsel zoals te kleine zaden en kromme groenten. Pap en granen kunnen worden weggespoeld met de kruidenthee van Ptthee die indirect biodiversiteit moet bevorderen.

Verder zit in de box frisdrank van Waterful die is gemaakt van microalgen en is er plantaardige kaas van Willicroft. Het Zweedse Ilai biedt voor de test bestek aan dat is gemaakt van bananenbladeren. Het moet een alternatief zijn voor plastic wegwerpbestek.

Van de testgroep hopen de start-ups advies te krijgen over smaak en presentatie maar ze willen ook meer leren over de marketing van hun product.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Terschelling
Startups
Eten & drinken
Oerol