Ambassadeur Pete Hoekstra geniet van Friesland en ontmoet 'Dutch singer Hessel'

Pete Hoekstra. FOTO ANP

Vanwege de coronacrisis vieren we dit jaar massaal in eigen land vakantie. Maar ook dat is niet voor iedereen mogelijk. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra zag een vakantie met zijn familie door de situatie verhinderd worden, maar geniet in plaats daarvan van een fietsvakantie met zijn vrouw door Friesland.

,,Couldn’t have had a more perfect Saturday in Terschelling: met Dutch singer Hessel, had enjoyed amazing food & hospitality at De Groene Weide'', schrijft hij boven een foto waar hij op staat met de Terschellinger zanger Hessel en die geplaatst is op het Twitteraccount van de Amerikaanse ambassadeur in Nederland. (Vertaald: ,,een perfectere zaterdag op Terschelling had niet gekund: de Nederlandse zanger Hessel ontmoet en genoten van heerlijk eten en gastvrijheid bij De Groene Weide.'')

Fietselfstedentocht

Een dag eerder bezocht Hoekstra Hindeloopen. Hij kent Friesland overigens goed . De ouders van zijn moeder kwamen uit de omgeving van Tjerkgaast en zijn vader ook. Hoekstra zoekt de Friese omgeving ook geregeld op en hij volbracht meerdere keren de Fietselfstedenfietstocht.

Lees ook PREMIUM | Ambassadeur Pete Hoekstra kent Friesland al lang