#teampatat of #teamfriet: wat zeg jij? (en wat is er aan de hand op Vlieland?)

Het is 13 juli: French Fries Day. Een mooie dag om de discussie over de juiste dan wel meestgebruikte term - patat of friet - weer op te poken, vindt softwarebedrijf Coosto.

‘Er woedt op de Nederlandse social media al jaren een bikkelharde strijd tussen #teamfriet en #teampatat. Hoewel we in ons land bekend staan om het polderen, blijven we op social media keihard verdeeld over de benaming van ons favoriete aardappelgerecht’, aldus het bedrijf.

Coosto vindt de verdeling boven de rivieren (patat) versus onder de rivieren (friet) te simpel en te vaag. Het softwarebedrijf is op zoek gegaan naar een exactere uitkomst, per gemeente.

Het bedrijf gebruikte hierbij openbare social media posts waarin expliciet een plaats- of gemeentenaam is genoemd in combinatie met het woord ‘friet’ of ‘patat’.

Landelijk wint #teampatat de strijd, zo blijkt. Opvallend is dat op Vlieland en ook in bijvoorbeeld Utrecht en Haarlem #teamfriet aan de leiding gaat. Op Vlieland lijkt dit veroorzaakt te worden door de toeristen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement