't Gerecht in Heerenveen wint de Terras Top 100 - welke Friese terrassen doen het ook goed?

Grandcafé ‘t Gerecht in Heerenveen staat op één in de Terras Top 100 van vakblad Misset Horeca. Vorig jaar was er nog een 56ste plek.

De vakjury rept van een topterras, waar alles er netjes uitziet en in goede staat is. Ook de professionaliteit van de onderneming, met ongeveer 130 medewerkers, wordt geroemd. ,,Medewerkers lopen erbij om door een ringetje te halen, bestellingen komen snel - lunch binnen 12 minuten op tafel is de standaard hier -, drinken is koud, eten indien nodig warm’’, valt te lezen in het juryrapport.

Welke Friese terrassen deden het ook goed?

Naast ‘t Gerecht hebben nog vier Friese terrassen de top 100 gehaald. De Buurman (Heerenveen) staat op de 34ste plek, gevolgd door Van Heeckeren (Nes, Ameland) op de 49ste plaats, Nobel (Ballum, Ameland) op plaats 64 en Fellini City Lounge uit Leeuwarden sluit de Friese rij op 84.

Minder dan in 2017

In 2017 haalden tien Friese terrassen de top 100.

8. Badmeester Keimpe, Balk

16. De Buurman, Heerenveen

20. De Walrus, Leeuwarden

22. Nobel, Ballum

34. Bommel, Sneek

56. ‘t Gerecht, Heerenveen

72. De Walrus, Sneek

75. Lunia, Oldeberkoop

80. Fellini City Lounge, Leeuwarden

98. Het Wapen van IJlst, IJlst

Publieksprijs

Van Heeckeren uit Nes (Ameland) scoorde dit jaar hoog bij de publieksprijs. Het eindigde op de tweede plaats. Nobel uit Ballum werd zesde, ‘t Gerecht uit Heerenveen zevende.

Werkwijze Misset

Ondernemingen moeten betalen om deel te nemen aan de jurering voor de Top100. Dat gebeurt in drie rondes. Eerst komt een mystery guest langs, daarna een anonieme vakjury. Op basis daarvan worden de beste honderd cafés geselecteerd. Een hoofdjury komt vervolgens aangekondigd langs bij de vijf hoogst gewaardeerde.

Friese terrassen niet per definitie minder

Dat er dit jaar minder terrassen in de top 100 staan, betekent dus niet dat het terras van bijvoorbeeld Badmeester Keimpe uit Balk zoveel minder is geworden. Het kan zo zijn dat die onderneming heeft besloten zich niet in te schrijven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement