Wasserij Rentex Floron in Bolsward zet vrachtwagen met corona-was aan de kant

Rentex Floron. Foto: Niels Westra

Bij wasserij Rentex Floron in Bolsward is maandagochtend een vrachtwagen met corona-was aan de kant gezet. De was is afkomstig van een cliënt van het bedrijf.

Het personeel is gewaarschuwd niet bij de wagen te komen en deze niet aan te raken. De wagen is uit voorzorg apart gezet en niet open gemaakt. De wagen blijft eerst 24 uur staan en vervolgens pas gewassen.

‘Op eigen initiatief’

Toen de chauffeur met de wagen vol lakens en ander wasgoed onderweg was naar Bolsward werd duidelijk dat op de plek waar de was vandaan kwam een persoon met corona is besmet. De wagen is gewoon doorgereden en ,,op eigen initiatief’’ van de wasserij aan de kant gezet, aldus algemeen directeur Titus Mulder.

Omdat volgens deskundigen het virus buiten het menselijk lichaam maximaal 20 minuten kan overleven, kan het wasgoed morgen gewoon worden verwerkt. Het bedrijf heeft uit voorzorg zelf een verwerkingspauze van 24 uur ingesteld, aldus Mulder. Bij welke cliënt de was vandaan komt, wil Mulder niet bekendmaken.

Grote speler

Rentex Floron is een van de grootste zelfstandige wasserijen van Nederland en doet de was voor een groot aantal ziekenhuizen en instellingen in het hele land. Bij het bedrijf werken in totaal ongeveer 400 werknemers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân