Sneek opent bruggen in binnenstad vaker voor sloepen en motorboten

De Laatste Stuiver in Sneek. FOTO J. VD POL

Sneek wordt binnenkort sloep- en motorbootvriendelijker. De lage bruggen aan de Zwette en de Looxmagracht gaan deze zomer regelmatig enige tijd open voor sloepen en motorboten met een doorvaarthoogte tot anderhalve meter.

Deze pilot van stichting Waterstad Sneek en de gemeente Súdwest-Fryslân is bedoeld om de grachten van Sneek beter bevaarbaar te maken.

De lage bruggen voorkomen dat je met bijvoorbeeld een sloep de stad aan de noordkant in kunt varen. Ook kun je niet om de binnenstad heen varen.

Tijdens het hemelvaartweekend vindt de eerste proef plaats. Vanaf donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei van 09:00 tot 19:00 uur worden de Zwettebrug en de Laatste Stuiverbrug op afroep bediend. Ze zijn dan steeds kort open voor vaarverkeer. De Koninginnebrug, tussen de Looxmagracht en de Prins Hendrikkade, gaat op zondag 16 mei de hele dag open. Van 09:00 tot 19:00 uur is er dan geen wegverkeer mogelijk.

Stichting Waterstad Sneek heeft nog meer plannen, onder meer voor het verhogen van de Koningsbrug en een nieuwe brug bij de Bloemstraat. De gemeente Súdwest-Fryslân zorgt voor de brugbediening, bewegwijzering en communicatie met omwonenden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân