Sneker bedrijf Lampe stort zich op productie van mondkapjes

Een mondkapje. Foto: LC

Het Sneker confectiebedrijf Lampe Technical Textiles stort zich op de productie van mond- en neusmaskers. De eerste partij is al geleverd.

Het bedrijf gebruikt zijn kennis op het gebied van luchtfiltertechnologie. Eind volgende week hoopt Lampe minimaal 20.000 mondkapjes te kunnen leveren. Om dit mogelijk te maken, worden andere orders even in de wacht gezet. ,,Wij willen graag meewerken om aan deze acute vraag te voldoen’’, zegt directeur Quintus Lampe.

,,De vraag is natuurlijk enorm en daarom zoeken we nauwe samenwerking met andere initiatiefnemers. De zorg is ook onze zorg.” Er is veel vraag vanuit de huisartsenpraktijken, de verloskundigen, de thuiszorg en de ziekenhuizen. Huisartsen op het platteland vragen zelfs al om het materiaal op te sturen om vervolgens zelf mondkapjes te fabriceren. Lampe onderzoekt hoe ze de vraag kunnen stroomlijnen en vertalen naar passende leveringen.

Lees ook | MCL doneerde mondkapjes, maar heeft nu nijpend tekort

Lampe produceert een wasbaar alternatief voor de gangbare wegwerpmondneusmaskers, zoals die gebruikt worden door chirurgische teams. Deze maskers beschermen de patiënt tegen ziekteverwekkers uit de neus of mond van medewerkers en beschermen daarmee de medewerker zelf niet.

home
net-binnen
menu