Dorpshuis Arum vindt onderdak in nieuw te bouwen basisschool

Een van de gebouwen waar basisschool De Oanrin nu gebruik van maakt. FOTO GOOGLE MAPS

Een plan om het dorpshuis in Arum samen te integreren in de nieuwbouw van basisschool De Oanrin stemt de gemeente Súdwest-Fryslân enthousiast.

De verenigingen in het dorp maken voor activiteiten momenteel gebruik van gebouwen van de kerk, maar het kerkbestuur wil deze gebouwen verkopen.

De basisschool is nu nog gehuisvest in de schoolgebouwen van (voorheen) De Hoekstien en De Opslach. Het nieuwe schoolgebouw moet verrijzen aan de Sytzamaweg.

Door de nieuwbouw met enkele tientallen vierkante meters te vergroten zal er ook voor het dorpshuis een plek in het gebouw komen. Zo kunnen het speellokaal en gemeenschappelijke ruimtes ook beschikbaar gesteld worden voor verenigingen. Deze uitbreiding vraagt een extra investering van 140.000 euro. De gemeenschappelijke ruimte die met de extra investering ontstaat is 150 vierkante meter groot.

Het kerkbestuur is bereid om 70.000 euro bij te dragen aan het plan, dit geld komt uit de opbrengst van de verkoop van de kerkgebouwen. De gemeente draagt 35.000 euro bij en verwacht 35.000 euro uit de provinciale dorpshuizenregeling.