Benoeming Honorair Consul Roemenië biedt kansen voor ondernemers

Burgemeester Jannewietske de Vries en wethouder Mark de Man heten de ambassadeur en haar gevolg welkom op het stadhuis in Sneek. (Vlnr:) Jannewietske de Vries (burgemeester Súdwest-Fryslân), Brânduşa Ioana Predescu (ambassadeurr), Reinder Schaap (honorair consul), Christian Mateescu (minister counsellor), Mark de Man (wethouder Súdwest-Fryslân). FOTO GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN

Ambassadeur van Roemenië, Brânduşa Ioana Predescu installeerde Reinder Schaap uit Heeg donderdagochtend als honorair consul voor Noord-Nederland. Dit vond plaats in het gemeentehuis in Sneek, waar Schaap meteen in gesprek ging met wethouder Mark de Man en ondernemers uit de gemeente Súdwest-Fryslân.

Schaap, die vanaf nu Roemenië vertegenwoordigt in Friesland, Groningen, Flevoland en Utrecht, sprak tijdens het rondetafelgesprek over kansen en uitdagingen in Friesland en Roemenië. Een prachtige kans om ondernemers die een relatie hebben met Roemenië of deze ambitie hebben kennis te laten maken met de ambassadeur, noemt wethouder De Man het. Vooral de sectoren maritiem en agrarisch kregen veel aandacht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân