Afsluitdijk Wadden Center volgende week weer open

Toeristen en dagjesmensen kunnen vanaf woensdag 15 juli weer een bezoek brengen aan het beleefcentrum op de Afsluitdijk. Foto: Arodi Buitenwerf

Toeristen en dagjesmensen kunnen vanaf woensdag 15 juli weer een bezoek brengen aan het beleefcentrum op de Afsluitdijk. De exploitant hield de deuren de afgelopen weken gesloten vanwege de coronamaatregelen. Het terrein lag er daardoor verlaten bij.

Recreatiegedeputeerde Avine Fokkens noemde de situatie rondom het gesloten Afsluitdijk Wadden Center (AWC) vorige week in deze krant ‘onwenselijk’ en hoopte op een snelle heropening. Ook wethouder Maarten Offinga van Súdwest-Fryslân liet weten de sluiting ‘vervelend’ te vinden.

De provincie, verhuurder van het centrum, is met de exploitant in gesprek gegaan over het gesloten beleefcentrum. Een uitkomst van dat gesprek is dat het centrum de komende tijd minder bezoekers kan ontvangen dan normaal.

Gedeputeerde Fokkens is tevreden dat de trekpleister weer open kan. ,,Het móét ook gewoon open zijn. Het beleefcentrum is een mooie en belangrijke attractie in Fryslân die, zo is de eerste jaren gebleken, veel bezoekers trekt. En uiteraard behoort dit beleefcentrum er dan ook ‘kreas’ bij te staan.’’

Exploitainten Theo op de Hoek en Anneke Leemburg zijn blij dat het centrum weer open kan. ,,De eksposysje hat in upgrade hân en de horeka is ynrjochte op de koronamaatregels. De kommende dagen sille wy it gebou oant yn ‘e puntsjes tariede op de iepening.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân