Twee verdachten aangehouden voor woningoverval bij 93-jarige vrouw uit Drachten

De politie zoekt in de nabije omgeving. FOTO DE VRIES MEDIA

De politie heeft dinsdagochtend twee verdachten aangehouden voor de overval in de woning van een 93-jarige vrouw uit Drachten vorig jaar op 21 oktober.

Het gaat om twee 18-jarige mannen uit Drachten en de gemeente Achtkarspelen. Een verdachte werd al eerder aangehouden. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte.

Het slachtoffer wilde de bewuste avond nog wat rommel buiten in de vuilnisbak gooien en had daarom de deur van het slot gehaald. Terwijl ze kort wegliep bij de voordeur glipten twee overvallers haar huis binnen.

Toen de mannen haar in de gaten kregen, liep één van hen op haar af. Hij deed zijn handen voor haar ogen en mond. Ze eisten geld.

Lees ook | Dappere Drachtster (93) hield haar overvallers voor de gek: ‘Ik deed alsof ik halfgaar was’

Geldkistje

Terwijl de vrouw werd vastgehouden door de een, doorzocht de andere de woning. De overvallers vertrokken uiteindelijk met een geldkistje. Buiten werden ze opgepikt door twee andere mannen op scooters.

Vorige week vond een jongen die in een water in Drachten aan het zwemmen was, bij toeval het geldkistje terug. Daarin zaten enkele persoonlijke spullen van de vrouw.