Man (78) uit Drachten besmet met coronavirus, Nij Smellinghe doet contactonderzoek onder medewerkers

FOTO SHUTTERSTOCK

In Drachten is het coronavirus vastgesteld bij een 78-jarige man. Dat maakte GGD Fryslân woensdagochtend bekend.

De man was samen met zijn vrouw in Brabant op familiebezoek. Na terugkomst in Friesland kreeg de man ziekteverschijnselen. Hij is na overleg met zijn huisarts opgenomen in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Hier is hij positief getest op het coronavirus.

De Drachtster is dinsdag naar huis gestuurd en verblijft nu in thuisisolatie. GGD Fryslân is nu bezig met een contactonderzoek voor de man en zijn vrouw. ,,Daarmee wordt in kaart gebracht met wie deze patiënten contact hebben gehad'', zegt de GGD.

Nij Smellinghe

Ook Nij Smellinghe heeft een contactonderzoek gestart, om te kijken met welke medewerkers de man in contact is geweest. Zij worden woensdag (vandaag) persoonlijk geïnformeerd over eventuele vervolgstappen. ,,Medewerkers die niet persoonlijk zijn geïnformeerd, zijn niet direct in contact geweest met deze patiënt'', valt te lezen op de website van Nij Smellinghe.

De patiënt kwam met griepklachten binnen en is niet in strikte isolatie opgenomen, zoals behandeling bij een mogelijke coronabesmetting voorschrijft. ,,Daarom voeren wij contactonderzoek uit.''

Gorredijk

Het is het tweede bevestigde geval in de provincie. Dinsdag werd bekend dat een echtpaar uit Gorredijk is besmet. Hun zeventienjarige zoon, die op het Bornego College in Heerenveen zit, is ook getest. Hij is niet besmet .

Lees ook | Is het een griepje of is het corona? Zo herken je de symptomen en dit kun je doen om besmetting te voorkomen

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland
Coronavirus