Brandweer rukt drie keer uit voor brandjes in Drachten

De brandweer van Drachten had het druk in de nacht van zondag op maandag. De eerste melding kwam zondagavond rond 23:00 uur binnen.

De brandweer werd opgeroepen voor een brandende coniferenhaag aan de Berglaan, in afwachting van de brandweer had een omwonende het vuur al geblust. De brandweer voerde nog een nacontrole uit met een warmtebeeldcamera.

De politie heeft kort gezocht naar twee jongens die door omstanders bij de coniferen waren gezien. Het is niet bekend of zij zijn gevonden. Brandstichting wordt niet uitgesloten, dezelfde coniferenhaag was een aantal weken geleden ook het doelwit van een brand.

Lees ook | Opnieuw coniferenbrand in Drachten: de zesde in veertien dagen

Zo’n vier uur later kwam er weer melding binnen van een buitenbrand aan de Berglaan. Het bleek om dezelfde coniferenhaag te gaan. De brandweer heeft na deze tweede brand de conifeer nat gemaak, in de hoop dat deze niet weer kon branden. De omgeving werd weer doorzocht door de politie.

Vorige week werden er twee jongens van 13 en 14 op heterdaad betrapt door een politieagent die zich in een coniferenhaag had verstopt.

Lees ook | Agent wacht in heg op argeloze pyromanen

Containerbrand

Rond 04:45 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen, deze keer voor een containerbrand aan de Ringweg in Drachten. De brandweer wist het vuur te doven. Dezelfde container was zaterdag al het doelwit van brandstichting.

Lees ook | Weer container in brand in Drachten

Kaart: in de maand augustus was het elf keer raak in Drachten: brand(stichting). Het bleef enkele maanden stil. Op 11 januari begonnen de branden weer. De politie hield twee jonge verdachten aan, maar de brandstichtingen stopten niet. De rood gemarkeerde branden zijn van augustus, de groene van januari.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement