Smallingerland steekt 130.000 euro in nieuwe apparatuur voor twee parkeergarages in Drachten

De parkeergarage onder het Raadhuisplein. FOTO JILMER POSTMA

Twee parkeergarages in Drachten krijgen nieuwe apparatuur. De gemeente steekt er bijna 130.000 euro in.

De gemeente Smallingerland steekt bijna 130.000 euro in het bij de tijd brengen van apparatuur van de parkeergarages Raadhuisplein en Van Knobelsdorffplein in Drachten. In beide is de apparatuur die toegang geeft tot de parkeerplekken verouderd. Het gaat om slagbomen, camera’s voor kentekenherkenning en soft- en hardware.

De veroudering leidt ertoe dat auto’s de garages soms niet in kunnen omdat de slagboom defect is. Ook werkt de toegang traag. Daardoor ontstaan lange rijen voor de inritten. Halverwege dit jaar moet de vernieuwing klaar zijn. De gemeente trekt er 100.000 euro voor uit.

Daarnaast kampt de parkeergarage aan het Raadhuisplein met problemen rond een aantal brandmelders. Ze zijn conform de eisen aangebracht, maar werken minder goed door de condens die bij temperatuurschommelingen ontstaat. Bij warme dagen en koude nachten ontstaat er veel condens op het beton, het plafond en de vloer. Dit speelt bij de in- en uitritten bij de beheerdersloge. Deze liggen aan de koude oostkant.

Het college stelt voor de brandmelders te vervangen door listbekabeling. Hierbij zitten de melders in volledig gesloten kabels. Daarvoor is 29.600 euro voor nodig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland