André van Duin en Janny van der Heijden tuffen vandaag door de Opsterlânske Kompanjonsfeart

André van Duin vist het brugwachtersklompje uit de lucht. Foto: RENS HOOYENGA

Komiek en presentator André van Duin en presentatrice Janny van der Heijden tuffen woensdag door de Opsterlânske Kompanjonsfeart bij Donkerbroek voor opnames van het televisieprogramma Denkend aan Holland.

Bij de Koopmans Welvaartdraai viste Van Duin het brugwachtersklompje uit het water. Het klompje was hem toegeworpen door Jordi Kootstra, gadegeslagen door Jelke Houwing en Mathijs Klooster. Van Duin miste het klompje, 50 meter verderop kreeg Kootstra zijn geld. Ondertussen maakte de filmploeg opnames voor het televisieprogramma dat door Omroep Max wordt uitgezonden.

Na Koopmans Welvaartdraai voer het presentatieduo verder richting Hemrik. In het programma ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden verschillende gebieden in Nederland vanaf het water. Iedere week leggen ze een andere route per boot af. Onderweg bekijken ze bezienswaardigheden, spreken ze lokale inwoners en ontdekken ze natuurgebieden. Van der Heijden deelt onderweg culturele en culinair-historische feitjes over de omgeving.

Tijdens de opnames brachten de twee bijvoorbeeld een bezoek aan het Statenjacht van commissaris van de koning Arno Brok.